Menu

Ferro-Bet


ferro-shield - Kopi
Ferro-Bet sponser prosjektet med Ferro-Bet rustvask og Ferro-Bet rustfjerner.
Dette er kvalitetsprodukter som tidligere har stort sett vært benyttet av industri.
Vi ønsket å bruke Ferro-Bet pga. tidligere gode erfaringer med produktet og på bussen til Alexander hadde den fått overflaterust på store deler av stålet etter at den hadde stått lagret i noen år etter sandblåsingen.

Vi kontaktet da Jan Magne Andreassen som er Daglig Leder i A/S Ferro-Bet for tips om hvordan vi skulle angripe utfordringen med rusten. Vi fikk veldig god hjelp og veiledning fra første stund. Ferro-Bet har også mange gode informasjonsvideoer på YouTube som vi anbefaler å se!

Vi ønsker å takke før støtten og vi kan si med trygghet at produktet er med på å redde bussen og få den i en stand som gjør at den blir minst like bra som da den rullet ut fabrikkdørene.

Hvordan bruke Ferro-Bet rust vask:

Ferro-Bet Rustfjerner i bruk:
For best å kunne beskrive hva Ferro-Bet Rustfjerner gjør, har vi valgt å legge ut bilde av denne testplaten.

Denne 8mm. Stålplaten var helt ubehandlet. Den ble plassert ute, og dekket med grovsalt, for så å ligge ubeskyttet mot vær og vind i 3 uker. Resultatet kan ses på det rustede området (hele platen var like ille rustet).

Platen ble så tatt inn og plassert i et bad med Ferro-Bet Rustfjerner (halve platen nedsunket). For så å bli tatt opp av badet etter 15 minutter og satt til tørk. Når Ferro-Bet Rustfjerner kommer i kontakt med oksygen, øker hastigheten på rustforvitringen. Man kan om ønskelig la for eksempel skruer, mutre og lignende ligge over natten i badet. Man vil oppnå samme resultat som du ser på bilde av platen, bare prosessen tar litt lengre tid.

Etter 45 minutter skyllet vi hele platen i rennende vann, og resultatet ser du på bilde.

For den oppmerksomme leser vil nok den sorte bruddlinjen du kan se på bilde, være av interesse. Det du kan se som en sort linje er rust som Ferro-Bet Rustfjerner har omdannet til jernfosfat.

Om du mener bildet ikke er håndfast bevis nok for kvaliteten på Ferro-Bet Rustfjerner kan du besøke en forselger av våre produkter.
Mange av butikkene har fått utlevert en plate som avbildet.
Om din lokale forhandler ikke har det, er det jo bare for deg å prøve selv. Ingen test er bedre enn den du gjør selv.

Les mer her:

www.ferrobet.no