Menu

Ett steg nærmere drømmen

Etter mange dugnader utenfor garasjen for å generere penger til prosjektet, samt salg av overskuddsdeler var det herlig med en god lang økt på Samboen.
Sartor Biloppretting har støttet oss med deres kunnskap og erfaring ved å sjekke at bussen er rett og at alle dører går opp og igjen helt etter boken. Det har vist seg at rammen på bussen er snorbein. Dette er selvsagt en lettelse etter uendelig mange timer med innsveising av nytt stål. Dørene glir opp og igjen like fint som de gjorde da bussen i 1960 forlot fabrikken i Hannover.

S1_small

s2_small

S7_small

Før bussen nå kan fraktes tilbake til vår garasje på Hop (Krankenhaus) måtte nye Belly Pans sveises på for å stive av bussen før transport. Belly Pans er spesielt for Samba bussene som har dette karakteristiske åpne taket. Taket har normal en viktig stabiliserende funksjon på bussene så når dette er delvis erstattet med en stort soltak er bussen utstyrt med en dobbel bunn for å kompensere og stive av karosseriet.
S13_small

Denne bunnen blir kalt Belly Pan og består av høyre, venstre og midtre plate. Før platene ble tilpasset og montert ble bunnen der disse platene blir sveist fast lakket med først Jotamastic 2 komponent grunning, deretter med Glasurit 2 komponent epoxy grunning. Vi vil senere også sprøyte hulromsfett inn i disse lukkede rommene. Med andre ord skal det ikke ruste her igjen på 100 år minst, men den bruken bussen videre er tiltenkt.

S6_small

S5_small

S8_small

S12_small

Sartor Biloppretting er et meget kompetent lakk og karroseriverksted som det var en fryd å få lov å låne plass hos. Her var alt av utstyr tilgjengelig og mange kompetente folk som både hjalp oss -og gav oss råd. Vi er veldig takknemlig for denne hjelpen fra Alexanders tidligere sponsor. Nok et eksempel på folk som står på for å få denne drømmen realisert. Vi er glad for at vi har Svein og Jon fra Sartor Biloppretting med på dugnadslaget.
Når bussen nå blir transportert tilbake i garasjen går vi løs på sliping av sveiser, legge karosserikitt der det er nødvendig, og gi bussen et strøk lakk under.
Samboen er et steg nærmere drømmen.

S3_small

S10_small

S11_small

S9_small

S14_small

S15_small